June 1, 2011

Wrap it up with "hummus"


 
Welcome June! I'm so happy you're here at last! The month of endless light and green. It's now it all happens and it's now people feel and act like they are actually alive :) I've been struggling with studies and work for the last few weeks but it's because of the coming summer that I seem to cope and be able to enjoy. And what's tortilla wraps to do with all this? Pretty much nothing, just that it's a perfect lunch alternative when you don't feel like or don't have the time to cook. Our summer food will be a lot like this: fresh and fast, though homemade. I've been making my own hummus for quite a while now and this one was so good that I must share it with you. It's actually not a real hummus because it's not made with the tahini paste but I still think it's more like hummus than anything else. Try and see. I make and eat loads of it! It's great also as a dip with carrot or cucumber sticks, bread or anything..And the "secret" ingredient? Just guess! Guessing greek yogurt? Bingo!


Homemade "hummus"


You need:
1 can chick-peas
3 TBsp thick greek yogurt
2 TBsp olive oil
1 clove garlic
parsley
salt
2 sundried tomatoes (optional)
cummin
cayenne 

+ tortillas, tomatoes, rucola or any green sallad leaves, red onion

Put all the hummus iugredients in a food processor and mix until smooth. Spread a nice layer of the hummus on the tortilla, decorate with sallad, tomatoes and red onion. Wrap it up and enjoy. That's all.

15 comments:

  1. Evinka,tento tvoj "homemade special Evitchkas hummus" sa mi pozdava omnoho viac ako ten origos s tahini pastou..ten som raz robila,a voobec nam nechutil,tak nam este dodnes "kvasi" tahini pasta v skrinke:(az mi je luto,ze som ju nepouzila nikde inde,ale prisla nam nejaka nahorkla:(..kazdopadne tvoja verzia sa mi veelmo pozdava,takze urcite dam hummusu este sancu:))Enjoy June!!!

    ReplyDelete
  2. Juj Evi veru i ja vyskúšam Tvoju verziu hummusu .. lebo ja som to skúšala už asi 3 krát, vždy s iným receptíkom ..ale nič moc :-( ....pa

    ReplyDelete
  3. :) Dakujem Matka, aj mne tato verzia chuti ovela viac ako s tahini, preto som si myslela, ze mozno niekoho zaujme. aj ked sa to asi neda nazvat hummusom, podla mna tato pomazanka ho dost pripomina..ja mam hummus velmi rada, ale odkedy si vyrabam tento domaci, ten z obchodu ci s nejakeho fastfoodu mi pride trochu mdly :)

    ReplyDelete
  4. Gabi, tak mozno akurat tento recept ti bude chutovo vyhovovat :) inak namiesto toho greckeho jogurtu sa da samozrejme pouzit aj kysla smotana alebo mozno aj creme fraiche. raz som dokonca pouzila aj cottage cheese, lebo som ine nemala a tiez to bolo ok..

    ReplyDelete
  5. Evka ja som hummus ešte nejedla takže musím vyskúšať a najlepšie tvoju overenú verziu:)A ako píšeš rýchle a domáce na leto ako stvorené:) Prajem ti krásny jún:)

    ReplyDelete
  6. Evka ja sa pridavam k Matke a som rada tejto tvojej verzii hummusu. Moja tahini pasta po jednom pouziti odpociva v chladnicke. Nijako ma chutovo neoslovila:(. Zaujimave s tou tajnou ingredienciou:). Musim vyskusat s greek jogurtom.

    ReplyDelete
  7. Ajka, ak mas rada cicer, urcite si pochutnate, je z toho vlastne taka cicerova pomazanka ktora naozaj pripomina hummus, len nie je taka "olejnata" :) dakujem a aj ja prajem krasny mesiac jun!

    ReplyDelete
  8. Adrianka, len smelo do toho :) ja teraz grecky jogurt pouzivam takmer do vsetkeho, je to asi moja naj ingrediencia roku 2011 :)) dostanem tu totiz kupit bezlaktozovu verziu, takze sa vytesujem .))

    ReplyDelete
  9. jeeeeminenky tak hummus milujem,takze toto musela byt bomba,Evi!!mnam

    ReplyDelete
  10. Ahoj Slavi, ja som kedysi ani netusila co hummus je, ale teraz patri tiez medzi moje top pochutky :)) tesim sa, ze aj ty lubis! cmuuuuk

    ReplyDelete
  11. Tiez nie som nejaky velky fanusik origos hummusu, voooobec mi nechuti. Tento tvoj Evi, vyzera super jedlo ;o) a v tej tortilke, no mnamm!

    ReplyDelete
  12. hmmmm Evička, aké zaujímavé, to by ma nenapadlo - skvele vyzerajúce papaníčko, hummus som 1x vyrábala sama bez tahini pasty :DD/tú som nemala a zrejme som o nič neprišla/ krása ...

    ReplyDelete
  13. Ahoj Mariannka, dakujem za pochvalu hummusu :) mne chuti aj original, ale doma si radsej vyrabam takyto akoze hummusik :))

    ReplyDelete
  14. ahoj Matka, a ako si pripravila hummus bez tahiny ty? mne tiez chuti aj takato nahrada, k tahini paste nemam zatial nejaky vrucny vztah, neviem totiz ako ju inak vyuzit mimo hummusu :))

    ReplyDelete
  15. Baby, na tahini treba opatrne, ale rozhodne do hummusu patri :) na hummus z jednej plechovky ciceru staci jedna polievkova lyzica, nie kopcovita, kluc je v tom, ze potom tu jeho hutnost treba vykompenzovat citronovou stavou, ktora hummus nadherne odlahci... a tahini vydrzi v chladnicke dlho. Plus sa da pouzit do dresingov a omacok zmiesana s citronom, olejom, jogurtom...

    ReplyDelete