May 15, 2011

Vegetarian bbq

Vegetarian bbq variations are not completely hopeless. When I first started experimenting with barbecuing vegetables, it was not that good, but over the years, I've learned some tricks. My favo at the moment is grilled courgette (zucchini). The good news is that I don't have to use the actual grill everytime I want a smoky courgette on my plate. I frequently use a grill pan for grilling vegetables and tofu. Little effort gives sometimes great results. All you need is the grill pan and some marinade/grill oil. The rest is upon your own taste and imagination.
 

Grilled courgette&tofu with goat brie cheese

courgette
tofu natural
goat brie cheese
olive oil + grill oil or a favorite marinade

Slice the courgette and the tofu. Marinate tofu for a while and grill it in the grill pan for about 2 minutes on each side. Brush the courgette with the marinade (or olive/grill oil) and grill on each side. Place a slice of the goat brie on each courgette a minute before it's done, it will melt slightly. Make "sandwiches" with goat brie in the middle. Serve with sallad or what ever you prefer. 


What is your favorite bbq food?

25 comments:

  1. bozskeee!!! vegetarianske a pritom absolutna delikatesa!!!

    ReplyDelete
  2. dakujem Anetka! myslim, ze by si si posmakla aspon tak ako ja..dokonca aj masozravec povedal, ze sa to da jest :)))

    ReplyDelete
  3. jej Mariannka, dakujem. jednoduche ale mnamkove :)

    ReplyDelete
  4. Evinka,uuzasne bbq inspiracie...!!!urcite si na tento receptik spomeniem,ked otvorime bbq sezonu:))))

    ReplyDelete
  5. Matka, ty si zlata :)) stavim sa, ze ty urcite vymyslis este lepsiu verziu, to mi budu zase slinky tiect! mala som inak nachystane aj avokado na grilovanie podla tvojho receptiku, ale nedostala som sa k tomu, bude nabuduce! :)

    ReplyDelete
  6. waaaaaaaau to vyzera super Evi!!

    ReplyDelete
  7. Evka tak toto si isto nenechám ujsť:)

    ReplyDelete
  8. Andrejka, cele leto pred nami, prilezitost sa urcite najde, aj viacero :))

    ReplyDelete
  9. Evička, až mi slinky tečú, taká dobrota ..hned odkladám a vyskúšam ...

    ReplyDelete
  10. mnaaam, ja cukinku milujem a este ked je k tomu kozi syr, tak to uz je naozaj neskutocna kombinacia. Mam doma tri cukiny, zajtra skusam:-))

    ReplyDelete
  11. Gabika, dakujem, tesi ma, ze som ta navnadila na tuto vego dobrotku :))

    ReplyDelete
  12. Luci, to sme dve milovnicky cukin. mne takato grilovana chutovo velmi pripomina vyprazny patizon ci tekvicu, moje oblubene jedlo ked som bola mala :)) akurat je to zdravsie a taaak dobre :)

    ReplyDelete
  13. veru, veru, ja si ich robievam na plechu v rure, aby s tym nebolo tolko roboty, len ho vymazem olivovym olejom, poukladam kolieska cukiny, posolim, posypem susenym cesnakom a peciem. A kludne zladujem aj pol plechu:-))

    ReplyDelete
  14. Lucka, dakujem teraz za tip zase ja tebe..cukinu na plechu len tak samotnu som este nerobila. zide sa, ked sa mi nebude chciet stat pri panvici ci pri grile..a pol plechu cukiny, to je pohodka! :))

    ReplyDelete
  15. Evka, toto je ako stvorene pre moju starsiu dcerku-vegacku:) Dufam, ze si spomeniem na tento krasny receptik od teba, ked pride a niecim fajnovuckym ju prekavpim. A fotecky su velmi vydarene, mocno sa mi pacia. Ako vidim, uz iba asi ja jedina fotim digitalom:(.

    ReplyDelete
  16. Adrianka, ze pozdravujem dcerku! :) Ja sice nie som uplna vegetarianka lebo jem aj ryby a niekedy aj kuracie masko, no vegetariansku kuchynu mam najradsej a aj ju najradsej zo pripravujem. Velmi sa tesim, ze Ta receptik zaujal. Dakujem aj za fotecky Adrika, ja tiez fotim stale len digitalom, celkom obycajnym (Samsung PL51). Chcela by som sa naucit fotit aj s lepsim fotakom, no teraz ked je vela dobreho svetla sa mi foti OK aj s obycajkom..

    ReplyDelete
  17. mňam, tak toto je iná pecka Evička!!!je tam všetko čo mám rada, naviac aj ten môj obľúbeno-neobľúbený kozí syrček, takže znova mám o receptík na jeho prípravu viac. krásne fotečky, hneď by som si ten tanierik uchmatla a vyvalila sa niekde na terasu a požívala:) sranda,že keď som prvýkrát prečítala, že bbq - že to čo je?? my to nedošlo:)) asi je ešte moc skoro ráno:))

    ReplyDelete
  18. Evi, a vies, ze som si pri konzumacii kozieho syra spomenula na teba? :) mne kozi syr zacal velmi chutit len nedavno, a teraz ho mam dokonca az tak oblubeny, ze ked je bez tej typickej vyraznej kozej aromy, pristihnem sa, ze mi to vadi :)) Evulik, stavim sa, ze by si si pochutila, k takemuto jedlicku naozaj len terasa, slniecko a pohodka..:)

    ReplyDelete
  19. Dakujemm Miska, grilovala som si takto 3 dni po sebe, fakt parada! :))

    ReplyDelete
  20. Miluju grilovanou cuketu! tvuj blog se mi strasne libi :]

    ReplyDelete
  21. Hi there,

    I'm excited to let you know that we will be using one of the great photos of Grilled Zucchini and Tofu with Brie from your blog in an iVillage slideshow about amazing vegetarian recipes for the grill and will link back to your website. If you do NOT want us to use this photo, please get back to me as soon as possible.

    If you have a high-res image you could provide, could you email it to me at ellen.niz@gmail.com?

    Thank you so much for your time!

    Sincerely,

    Ellen Niz
    iVillage Contributor
    ellen.niz@gmail.com

    ReplyDelete