April 15, 2011

Let's spring :)

This picture is not taken in December in Slovakia, this is April in Umeå! :) Despite the snow in the background we are having a really nice spring weather. After 6 years of living in Sweden I admit, I have become Swedish in my way of appreciating nature, day light, sun. It is only possible during a few moths of the year so if you hesitate and wait for too long, you might miss it!
My friend Sara agreed to join me for a picknick today. We took a bike ride along the river and found a perfect spot to relax and eat our lunch at.
The sun joined us for a while. Not until the coffee got really cold really fast we realized how cold and windy it had become. Never mind! The day outside was totally worth it. Even though I came home completely exhausted from cycling against the wind up the hill, I wanna do it again really soon. Sunday's weather forecast looks pretty promising....:)

Enjoy your spring (and stay outside until winter)!

16 comments:

  1. Jeeee, mna by do takej zimy nedostal nikto piknikovat, ale kvoli tomu jablckovemu cideru by som sa mozno aj premohla, snad by zohrial ;o)))) a o tych dobrotach co boli na stole ani nehovorim ;o)

    ReplyDelete
  2. :)) Marianka, pred par rokmi som si takyto piknik nevedela ani ja predstavit a nieto este vychutnat..no zima nebola az taka strasna ako to na foto vyzera a ten jablckovy cider nas bohuzial nezahrial, lebo tento bol malinovkovy, bez obsahu alkoholu..uz sa ale naozaj tesim na teplejsie dni, huraaa :)

    ReplyDelete
  3. pre pana jana, tak toto je naozaj exotika! :-D hned by som sla! ja zboznujem zimu, na piknik v zimnych bundach by som sa dala hned nahovorit! :-)

    ReplyDelete
  4. Anetka, tak ty si priam stvorena na taketo ulety :)) urcite by sa ti pacilo piknikovat v severskej prirode, keby si nahodou sla okolo, daj vediet!

    ReplyDelete
  5. jémine Evulíček, tak takýto piknik som ešte nezažila. Narážam na tú zimu a sneh:) Ale to papaníčko,ktoré ste mali zo sebou úplne kontrastuje s tým počasím. Ja mám síce radšej teplé počasie, ale ani zima nie je zlá, len nesmie trvať príliš dlho:)) Na zime mám najradšej bežkovanie v zasneženej prírode - a vy tam musíte mať kopec možností na tento šport a neskutočnú prírodu. Tak či tak, vidím, že ste si výletík užili ako sa patrí a tiež by som sa kľudne dala na takýto zimný piknik nahovoriť, len neviem či by som ten bicyklík nevymenila radšej za tie spomínané bežky:))

    ReplyDelete
  6. Evinka, a vies ako v takej zime vonku dobre chuti? :)) po snehu zostali uz len flaky na niektorych miestach, takze bezkovat sa uz neda..ja zimu tiez nemam rada, najma december a januar-februar su neprijemne mesiace, ale ako sa dni predlzuju, je to uzasne..teraz uz mame svetlo od 05.00 skoro az do 21.00, takze si to krajsie pocasie dokazeme uzit dosyta, od samej radosti by som vonku aj ranajkovala, obedovala a vecerala :)

    ReplyDelete
  7. Evinka,no teraz sa az hanbim,lebo ja som sa ti stazovala,ako je u nas skaredo,a ze sa neda piknikovat,a ty si zas bola tesena,ako je u vas krasne,a ze sa tesis na piknik..no,a teraz ,ked vidim ten sniezik v pozadi,tak som pochopila,ze to vobec nie je o pocasi,ale o pozitivnom naladeni sa,ktore ma taku silu,ze normalne vidim, ako sa ten sniezik popri vasej nalade a dobrotkach,ktore si nachystala, topi:)))♥

    ReplyDelete
  8. :)) Matka, krasne si to napisala :)) veru, ja som si uz zvykla vnimat jar aj s tym sniezikom, co sa okolo nas topi :)) aj vy si urcite coskoro uzijete piknikov a chvilok v prirode..papa

    ReplyDelete
  9. Tak toto som este nezazila ,ani nevidela:) Piknikovat so zasnezenym pozadim. Ako vidim Evka, pripravili ste si hotove hody. K tomu dobra nalada,pohoda a krasne pocasie = vydareny piknik

    ReplyDelete
  10. Aj my sa uz chystame piknikovat,ale stale cakam na krajšie počasie:-) hmm...no tych 17 stupnov mi uz po zhliadnuti tvojich foto bude stacit:-))

    ReplyDelete
  11. Evka tak úúúúplne presne viem ako ste sa mali :)))Tiež ma nedokáže odradiť počasie ( to vaša bolo perfektné) od pikniku :) .Proste ak si niečo naplánujem a náhodou počasie nespadá do mierky perfektného počasia väčšiny ľudí mne to rozhodne nevadí a uskutočním plán. Ja som dokonca piknikovala v daždi:)))

    ReplyDelete
  12. Adrianka, milujem papat vonku! takto na jar mi to pride dokonca prijemnejsie ako v lete kedy je tu v lesoch a pri vode strasne vela komarov (a ineho hmyzu) ;)) no fakt je, ze zopar stupnov viac a najma zelene pozadie by mi urcite vyhovovalo viac :))

    ReplyDelete
  13. Ludka, to sa tesim, ze som ta tak pozitivne naladila, co sa tych stupnov tyka :) 17 stupnov my zazijeme az niekedy v maji (ak sa postasti) a to su pre Svedov letne teploty..moj drahy vytahuje sandale a kratasy uz pri 15 stupnoch..:))

    ReplyDelete
  14. Teda Andrejka, z teba si budem brat priklad! ja uz asi znesiem akekolvek pocasie, len nie dazdive...:)) aj my sme uz piknikovali v dazdi, ale nastastie pod stanom, to sa rata? .)) ty by si sem zapadla okamzite, no Svedi su zvyknuti, ze my "z juhu" sme narocni na pocasie a zima je nam aj ked oni uz skacu do plaviek :))

    ReplyDelete
  15. Joo, tack Anna! Det lär bli många pickningar i år :)..å ni är välkomna att följa med så klart!!

    ReplyDelete