April 9, 2011

Express feel good dessert




Fresh figs! Very exotic. Very challenging. And a perfect picture object. I don't think that these figs would win a beauty or taste contest worldwide, but they definitely won today in my kitchen :) My philosophy of a perfect one-minute dessert comes right here:


You'll need: Mediterranean style yoghurt / Turkish, Greek etc., fresh figs, maple syrup. Done!


16 comments:

  1. Jééééj Evička toto dôverne poznám :) expresne rýchlo si pomlsať na luxusnej figovej lahôdke. Minimum ingrediencií , maximum chuti:)))

    ReplyDelete
  2. jednoduche,a urcite dokonale,Evicka:)))taketo mlsky,to je moje:)..a cerstve figy vo mne vzdy vzbudia uuzasnu nostalgiu,prvy krat som ich za cerstva jedla totiz na mojej krasnej "osamelej" greckej dovolenke,a na tu si vzdy tak rada zaspominam:)

    ReplyDelete
  3. Andrejka ano, spominam si na tvoju mlsku s figami, tie ale boli speci nalozene v niecom dobruckom, vsak? je to dobrotka velka, najma ten husty jogurt je uzasny vymysel :))

    ReplyDelete
  4. Matka rychlovecka pre mna-netreba mi vela k spokojnosti .)) piect sa mi nechcelo, ale nieco si zobnut tak to teda ano :)) by ma zaujimalo ako chutili tie cerstve figy v Grecku, tieto neboli bohuzial nejake vyrazne chutovo :)

    ReplyDelete
  5. Evka a vies, ze ja som este cerstve figy nejedla? Susene mam velmi rada. Akosi som tu este ani nevidela cerstve figy. No, ale ten napad s Greek style jogurtom a maple syrup je uzasny. Toto urcite vyskusam, ale s nejakym inym ovocim. Krasne fotecky a vdaka za inspiraciu

    ReplyDelete
  6. Adrianocka, cerstve figy stoja za vyskusanie, aj ked mna teda nejak neomracili chutou, skor svojim vzhladom :)) dezertik je urcite vyborny aj s inymi druhmi ovocia, ja som dumala aj nad hruskami v nejakom dobrom sirupe ci naleve :)), no stavim sa, ze akokolvek to vymyslis, urcite si pochutnate :)..

    ReplyDelete
  7. Boze boze boze az by som sa zahryzla do tej foto.Milujem figy ale vobec ich nekupujem.:( to uz budem musiet napravit

    ReplyDelete
  8. :)) Slavi, juj radsej sa nezahryzni Slavi, nechcem mat na svedomi tvoje zubky :D a presne tak, radsej si figy kup ked bude prilezitost..ja ich tiez nekupujem, teraz asi len druhykrat, takze preto sa mi vidia take exotikus :))

    ReplyDelete
  9. Cerstve figy som este nejedla, priznavam sa! Susene mi moc nechutia, ale cerstve musia byt skvele... a v spojeni s dalsimi skvelmi vecami ako grecky jogurt a javorovy sirup, no nie je o com! Super!!! Musim to napravit a tie cerstve figy niekde "splasit" ;o)

    ReplyDelete
  10. Evka, mnam mnam, toto si bezne robievam, ale v case figovej sezony. Vidim, ze si nenatrafila na ozaj zrele figy, ale javorovy sirup urcite dal dost sladkej chuti a jogurt to zasa "ofreshil". Ja miesto sirupu pouzivam vonavy salviovy medik, ktory som si v lete doniesla z chorvatska ;)

    ReplyDelete
  11. Marianocka, tak to asi mozem povedat aj ja, ze cerstve figy som este nejedla, lebo si ich chutovo predstavujem ovela vyraznejsie nez ako boli tieto, tisice kilometrov dlha cesta im veru neprospela...budem musiet za pravymi figami vycestovat niekam do teplych krajin :))

    ReplyDelete
  12. Adushka, figova sezona ani neviem kedy je :) a tu vo Svedsku zjavne nie je nikdy, lebo na naozaj dobre cerstve figy som zatial nemala stastie :)) ale nevadi mi to az tak, lebo som sa dezertikom preniesla do vzdialenych miest zaliatych slnkom :) ved snad raz ochutnam aj take naozajstne a potom budem vediet porovnat..:)

    ReplyDelete
  13. Miska, da sa to tak zhrnut, ze mnam :))) dakujem!

    ReplyDelete
  14. hehe, Evička a vieš, že ja som si cez víkend v obchode taktiež zakúpila čerstvé figy?:) Vždy keď ich jem sa totižto nostalgicky prenesiem do slnečného Chorvátska, kde bolo tohto sladučkého ovocia na tony. Nie každý ich však má rád. Moja skorosvokrička je na nich doslova závislá, každoročne počas dovolenky v Chorvátsku z nich priberie aspoň zo 3kilá, čo sa nedokáže zastaviť, tak jej chutia. Ale napr. môj priateľ, ktorý miluje sladké, paradoxne toto ovocie vôbec nemusí. Dôležité však je, že ja ho silno môžem:)) mňam a veru si aj idem hneď zo dve umyť...

    ReplyDelete
  15. Evi, tak teraz som sa celkom lahucko ocitla v myslienkach v slnkom zaliatom Chorvatsku, predo mnou miska s figami...:))) jaj, co by som za taky vyletik teraz dala! :))

    ReplyDelete