March 6, 2011

Sheep cheese crostini

Small, tasteful toasts. No wonder that there are a zillion recipes on crostinis, they simply have the potential.
I can never find the Slovak product of sheep cheese called "bryndza" here but I shouldn't complain, a Greek sheep cheese is always available. I'm so longing for a plate of bryndzove halusky, Slovak traditional dish, but I know I can forget about it until I'm reunited with my family in Slovakia. Or, I can make friends with the Greek sheep cheese instead :)

 Sheep cheese&cherry tomatoes crostini


Ingredients:
baguette
olive oil
(crushed garlic)
cherry tomatoes
dried basil or oregano
sheep cheese

Method:
1. Preheat the oven to 200 degrees. Choose the same program you use for making pizza.
2. Slice the baguette. Place on a baking sheet.
3. Brush the crostinis with olive oil and a little bit of chrushed garlic.
4. Cut the cherry tomatoes and place on the bread. Sprinkle some basil or oregano on the tomatoes.
5. Top with the sheep cheese and bake for about 6 minutes, until the crostinis are lightly brown. Cool before serving.

My time for cooking (and other pleasant things) has shrunk drastically but I still have to and want to cook. More than ever I'm looking for easy and quick solutions (that are not dull). Thanks to my food blogger friends I'm never left with a dilemma about "what to cook". It's actually more about "what to cook first??" So today I chose to try this recipe. I can totally recommend, if you like surprising tastes. We do!:)

13 comments:

  1. Jéjdanenky Evka akú lahôdku si dnes mala, presne o tomto som dnes snívala o lete, paradajkách a bazalke:))) No a problém máme asi spoločný a to že nieje problém čo variť ale čo skôr vyskúšať:)))

    ReplyDelete
  2. Evinecka,ake vdacne chutovecky si nam tu nachystala:)a polievocka bola tiez urcite mnamozna,..moje bataty este stale v chladnicke cakaju na svoju prilezitost:)

    ReplyDelete
  3. Veru Ajka, ani som si neuvedomila, ze ake je toto letne papanicko :) ja som uz asi po taaaak dlheeej zime zabudla, ze nieco ako leto aj existuje :D

    ReplyDelete
  4. Martinusik, strasne sa tesim na tvoju batatovu inspiraciu, ako Ta poznam, urcite to bude nieco moc mnamozne..krasny vecer vam kocky!

    ReplyDelete
  5. Evička, áno, bruschette môžem aj ja na všetky spôsoby a so všetkými možnými nátierkami. Dobré sú aj keď sa paradajky nakrájajú na kocočky, zalejú olivovým olejom, nakrája sa do nich čerstvá bazalka a posypú sa oreganom, potom si tento šalátik len tak nakladám na hrianky. Alebo chutná je tiež olivová pasta alebo keď si hrianky natriem maslom a položím naň kúsok sardely. Mňam! Ja ľúbim aj tieto, čo si robila ty – so zapečenými paradajkami, len dávam na ne mozzarellu, no akýkoľvek syr, čo sa roztopí je určite dobrá voľba!

    ReplyDelete
  6. Evička vynikajúca chuťovečka a moje asi najobľúbenejšie ingrediencie - chrumkavé bagetky, paradajky, oliváč, bazalka a ovčí syrček - dokonalééé!!!toto mi vždy spraví dobrú náladu!

    ReplyDelete
  7. Ahoj Dori, juj az mi slinky tecu pri tvojom opise vsetkych tych dobrotiek :)) naozaj jednoduche a tak dobre! Ja som pravze chcela vyskusat ked pouzijem neroztekavy syr a nebola som sklamana, prave naopak. Ja totiz syry ako mozarellu nemozem, velka skoda..tak ked si z casu na cas doprajem syr, je to bud ovci alebo kozi-ten druhy mi donedavna moc nesmakoval, ale tak sa mi zda, ze sa pomalicky don zamilovavam :)))

    ReplyDelete
  8. Evulicek, "olivac" je super vyraz! :)) presne si to vystihla, takato dobrotkami "ovesana" bagetka nam pozdvihla polievocku az tak, ze sme uz ani nepotrebovali "druhe" :))

    ReplyDelete
  9. Jeej, krasne crostinky, ja som dnes na veceru mala nieco podobne - bruschetky s paradajkami a mozarellou. Uplna klasika, ale neurazi ;)

    ReplyDelete
  10. Adushka, veru, nie je nad chrumkavy chlebik :)) krasny dnik zelam!

    ReplyDelete
  11. Jeeeej, Evi, som rada,ze polievocka chutila ;o))) Som si to az teraz vsimla ;o)))

    ReplyDelete
  12. Ano Majka, chutila, a ako! jemnucka a dobrucka..urcite som nerobila naposledy..dakujem za inspiraciu

    ReplyDelete
  13. Tak to ma naozaj velmi tesi, nam tiez velmi chutila ;o) a este zvlast mne, takemu anti-polievkovemu cloviecikovi ;o)))

    ReplyDelete